Meetinstructie Heroal rolluik HL837 (RS37-SL)

Bepaal eerst waar u het rolluik gaat bevestigen. Bij bevestiging op het kozijn of tussen twee muren  meet u volgens meetinstructie A. Bij plaatsing op de muur meet u volgens meetinstructie B.

 

              Op het kozijn                              Op de muur

Meetinstructie A: op het kozijn of tussen twee muren 

Bij het plaatsen van een rolluik op het kozijn of tussen twee muren, worden de kap en geleiders op het kozijn gemonteerd. Een rolluik kan ook in de nis (tussen twee muren) voor het kozijn geplaatst worden.

Breedte

Meet de breedte van het kozijn in centimeters tussen de muren in (de buitenmaat van het kozijn). Doe dit op twee plaatsen want het kozijn of de muur kan iets scheef zijn. Noteer de smalst gemeten maat. Haal van deze maat 0,5 cm af zodat u aan beide kanten iets speling houdt. Deze maat vult u in bij het bestellen.

Hoogte

Meet de hoogte van het kozijn  in centimeters  tot aan de vensterbank. Doe dit op twee plaatsen en noteer de kleinst gemeten maat. Verminder dit met 0,5 cm zodat u iets speling houdt.

Let op: als u de kap boven het kozijn plaatst, moet u de kapmaat bij de hoogte optellen. De hoogte die u invult bij het bestellen is altijd inclusief de kap. De maten van de kap kunt u terugvinden onderaan deze pagina.

Let op: de onderlijst van een rolluik steekt ongeveer 1,5 cm onder de omkasting uit.

Geleiders

Bij bevestiging op het kozijn kiest u voor HTF geleiders / bij montage tussen twee muren kiest u voor LHTF geleiders (LHTF geleiders zijn voorzien van een lip waardoor deze zijwaards vastgezet kunnen worden).

Meetvoorbeeld

Een voorbeeld: de buitenmaat van uw kozijn is 150 cm breed en 230 cm hoog. U meet dan als volgt: de gemeten breedte vermindert u met 0,5 cm. De gemeten hoogte vermindert u ook met 0,5 cm.

U vult bij het bestellen dus de volgende maten in:

Breedte in centimeters: 149,5
Hoogte in centimeters 229,5*

*als de kap niet op het kozijn geplaatst wordt maar erboven, dan moet u de kapmaat er nog bij optellen.  

Meetinstructie B: bevestiging op de muur 

Bij het plaatsen van een rolluik op de muur komt de kap boven het raamkozijn op de muur en komen de geleiders naast het kozijn ook op de muur.

Breedte

Meet de breedte van het kozijn in centimeters tussen de muren in (de buitenmaat van het kozijn). Tel bij deze maat 10,6 cm op (= 2 x zijgeleiders van 5,3 cm). Deze maat vult u in bij het bestellen.

Hoogte

Meet de hoogte in centimeters van de buitenmaat van uw kozijn. Tel hier de maat van de kap bij op. (De kapmaat vindt u in de tabel onderaan deze pagina). Deze maat vult u in bij het bestellen.

Let op: de onderlijst van een rolluik steekt ongeveer 1,5 cm onder de omkasting uit.

Geleiders

Bij bevestiging op de muur kiest u voor HTF geleiders.

Meetvoorbeeld

De buitenmaat van uw kozijn  is 150 cm breed en 230 cm hoog. U meet dan als volgt: Bij de breedte telt u 10,6 cm op (zijgeleiders die op de muur komen) dus totaal 160,6 cm. Bij de hoogte telt u de kapmaat op (kap komt op de muur). De kapmaat vindt u onderaan deze pagina. In dit voorbeeld is de kapmaat 20,5 cm. De totale hoogte wordt dan 250,5 cm.

U vult bij het bestellen de volgende maten in:

Breedte in centimeters: 160,6
Hoogte in centimeters: 250,5

Kapmaten

  • Totale hoogte tot 120 cm: de kapmaat is 16,5 x 16,5 cm
  • Totale hoogte tussen 120 en 150 cm: de kapmaat is 18 x 18 cm
  • Totale hoogte tussen 150 en 230 cm: de kapmaat is 20,5 x 20,5 cm
  • Totale hoogte tussen 230 en 340 cm: de kapmaat is 23 x 23 cm