Menu
Pet markies
-40%

Solano Markies Petmodel

Solano

Onze op maat gemaakte pet model markiezen worden in eigen werkplaats op ambachtelijke wijze gemaakt. Een petmodel markies is handig als je een vrije doorloop wilt zoals onder een deur of wanneer je raam direct aan een openbare weg grenst. 

 

Vanaf € 349,95
Levertijd circa 25 werkdagen
Liever laten meten en monteren?
Maak een afspraak
  • 5 jaar garantie
  • Veilig achteraf betalen
  • Klanten waarderen ons met een 8.8/10
iDEAL Klarna: Achteraf betalen Webshop keurmerk The Feedback Company
Informatie
Technische specificaties
Meet- en montageservice
Afbeeldingen
Kleurstalen

Pet model markies

Een petmarkies verschilt ten opzichte van een standaardmarkies in uiterlijk. Van opzij gezien loopt een petmarkies trapsgewijs omhoog. Dit maakt de markies geschikt voor plaatsen waar een vrije doorloop van belang is zoals boven een deur of voor winkels en horecagelegenheden. 

Bij de productie letten we in het bijzonder op detail en afwerking. Onze markiezen worden gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen waardoor je de zekerheid hebt van jarenlang gebruiksplezier.

Vraag kleurstalen aan zodat je zeker weet dat je de juiste kleur bestelt.

Je kunt ook onze ruime showroom bezoeken of gebruik maken van onze eigen meet- en montageservice aan huis. 

Korf (frame) van de markies

De korf (of frame) van de markies wordt afgedekt door het markiesdoek en daardoor relatief goed beschermd tegen weersinvloeden van buitenaf. De korf kan uitgevoerd worden in hout (grenen of hardhout) of aluminum. 

Omkasting (ombouw) van de markies

Optioneel is een omkasting mee te bestellen. De omkasting van een markies bestaat uit een bovenplank en 2 zijborden en kan geleverd worden in hout of  aluminium. Een houten omkasting kan in een schuin of getand model worden uitgevoerd. Een aluminium omkasting kan alleen in een getand model worden uitgevoerd.

De bovenplank van een houten markies is 280 mm (28 cm) breed en 18 mm (1,8 cm) dik en voorzien van een waterkeerrand zodat het water er niet op blijft liggen. De zijschotten lopen trapsgewijs af of schuin. 

De bovenplank van een aluminium markies is 242 mm (24,2 cm) breed en 20 mm (2 cm) dik. De lengte van de zijschotten is 10 cm langer dan de uitval van de markies. Bijvoorbeeld een markies met een lengte van 110 cm heeft een zijschot van 120 cm. De aluminium zijschotten lopen schuin af. Het aluminium kan gepoedercoat worden in wit (RAL 9010), cremewit (RAL 9001) en technisch zilver.

Afwerking van de markies

Wij gebruiken de originele markiesscharnieren van gegalvaniserend metaal. Standaard leveren wij de markiezen met vingerscharnieren (op aanvraag met klepscharnieren). De afwerking met biesband en siernagels zijn in de kleur van het zonweringsdoek. Daarnaast worden de markiezen  afgewerkt met een volant naar keuze in recht of golvend model. 

De markiezen worden bekleed met doek uit de Sattler®, Dickson® en Tibelly® collectie.

Bediening van de markies

Een markies is uit te rusten met koordbediening, maar ook met elektrische bediening. De markies is als extra optie te voorzien van een tijdklok of een zon- of windautomaat. 

Markiezen breder dan 500 cm

Vanaf een breedte van 500 cm adviseren wij een tussenarm.  Als dit niet kan, omdat er geen bevestigingsmogelijkheid is, dan gebruiken wij bredere latten. In plaats van de 57 mm lattten gebruiken wij 65 of 75 mm brede latten. Hiermee wordt enigszins voorkomen dat de latten doorbuigen. Neem bij markiezen die breder dan 500 cm zijn altijd contact met ons op zodat wij een passende offerte voor u kunnen maken. 

Belettering markies

Het is ook mogelijk om je markies van belettering te voorzien. Neem hiervoor contact met ons op.

Technische eigenschappen

Minimale afmetingen 75 cm breed x 75 cm uitval
Maximale afmetingen 600 cm breed x 180 cm uitval
Systeemkleur Wit, crèmewit, crème, bosgroen of zwart (optioneel in elke gewenste RAL kleur)
Afmeting korflatten Houten korf: 57 x 20 mm
Aluminium korf: 55 x 15 mm
Type stof Acryldoeken uit de collectie van Dickson, Swela en Tibelly
Bediening Handbediend en elektrisch
Afmeting ophangbeugels Handbediend: 12 x 20 x 2,5 cm 
Elektrisch: 17 x 20 x 2,5 cm 
Afmeting bovenplank Hout: 28 x 1,8 cm
Aluminium 24,2 x 2 cm

 

Kleurstalen Meetafspraak maken